ГоловнаПолітика

У Білому домі обговорили можливість переговорів із Зеленським

В якому форматі будуть ці переговори - наразі невідомо.

У Білому домі обговорили можливість переговорів із Зеленським
Фото: EPA/UPG

Президентська делегація США, яка приїжджала на інавгурацію Володимира Зеленського, обговорила з Дональдом Трампом імовірність проведення переговорів з новообраним президентом України. Про це повідомив представник США з питань України Курт Волкер, передає "Укрінфом".

"Цю тему ми обговорювали з президентом Трампом, коли повернулися", - зазначив Курт Волкер.

Відзначають, що рішення Білого дому про те, як саме це буде реалізовано, у форматі телефонних переговорів чи особистої зустрічі, ще не прийнято.

"Але це залишається на порядку денному в адміністрації, нам потрібно продовжувати співпрацю, в тому числі на президентському рівні", - сказав він.

Нагадаємо, особистий адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані планував у травні відвідати Україну заради зустрічі із Зеленським, щоб переконати його дати хід розслідуванням, які можуть дати нову інформацію про дві справи, що становлять особливу важливість для Трампа.

Перша стосується розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про передбачуване російське втручання у вибори США. Друга - про зв'язки сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантера з українською газовою компанією.

Однак уже наступного дня Джуліані заявив, що не поїде в Україну, оскільки в Києві він зустріне групу людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках - ворогами Сполучених Штатів. За його словами, "ворогом Трампа" в оточенні Зеленського є нардеп Сергій Лещенко, який допоміг Демократичній партії США під час президентських виборів у 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram