ГоловнаПолітика

Скандального Сергія Гайдука планують призначити заступником Хомчака, - ЗМІ

Гайдука звинувачували у зриві реформування ВМС, яке пропонувало НАТО.

Скандального Сергія Гайдука планують призначити заступником Хомчака, - ЗМІ
Фото: mediarnbo.org

Новий начальник Генерального штабу Руслан Хомчак планує призначити своїм заступником віце-адмірала Сергія Гайдука, колишнього командувача ВМС, який був звільнений з посади зі скандалом після вимоги волонтерів.

Про це повідомляє InfoResist з посиланням на джерело в Міноборони.

Гайдука з Хомчаком пов'язують давні дружні стосунки.

Віце-адмірал був командувачем ВМС з 7 березня 2014 року. 15 квітня 2016 року його зняв з посади п'ятий президент України Петро Порошенко.

Це сталося після масштабного протесту найбільших волонтерських організацій. Гайдука звинувачували у зриві реформування ВМС, яке пропонувало НАТО. Детальніше про це читайте у статті волонтера Ольги Решетилової "Брюссельський "сюрприз", або чому командуванню ВМС не подобається реформа, запропонована НАТО".

Також Гайдук "відзначився" тим, що його особисті спецпризначенці охорони у п'яному стані намагалися прорватися на територію військової частини в спробі втекти з місця ДТП. В результаті черговий частини був змушений відкрити вогонь. "Особисті охоронці" Гайдука так і не були покарані і продовжили службу на флоті. Тоді "крайнім" зробили чергового у частині.

Також Гайдук запам'ятався особовому складу цькуванням за критику на адресу командування в соціальних мережах.

Також джерела на флоті розповідають, що віце-адмірал використовував службовий транспортний літак Ан-26 для польотів. У ньому були обладнані шкіряні крісла. Всього в ВМС два літаки Ан-26, але через те, що його переобладнав і постійно на ньому літав Гайдук, літак не використовувався військами за призначенням.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський звільнив Муженка і призначив начальником Генштабу генерала Руслана Хомчака. Генерал-лейтенант Хомчак командував операцією в Іловайську. Комісія Ради встановила, що наказ про вихід українських військових з Іловайська віддав саме він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram