ГоловнаПолітика

"Самопоміч" відібрала дві третини людей до свого парламентського списку

Визначені переможці голосування за макрорегіонами.

"Самопоміч" відібрала дві третини людей до свого парламентського списку

Об'єднання "Самопоміч" на форумі "Відкриті списки - фінал" у Києві визначило дві третини кандидатів на позачергових виборах до Верховної Ради та їхні місця у списку.

"Отже, переможцями голосування за макрорегіонами, які увійдуть до першої п'ятірки робочого списку лідерів партії в регіонах, стали: Віталій Фидрин, Тернопільська область, регіон Захід; В'ячеслав Кущинський, Полтавська область, регіон Схід; Андрій Дмитрієв, Херсонська область, регіон Південь; Руслан Хома, Волинська область; Ольга Бабій, Київська область", - повідомляє прес-служба політсили.

В інформації зазначається, що за підсумками голосування в обласних центрах та рішенням політради, робочий список чинних народних депутатів фракції "Самопоміч" у Верховній Раді сформовано так: "Олег Березюк, Оксана Сироїд, Олег Лаврик, Роман Семенуха, Тетяна Острікова, Любомир Зубач, Тарас Пастух, Руслан Сидорович, Ірина Сисоєнко, Анна Романова, Ігор Діденко, Павло Костенко, Сергій Кіраль".

У політсилі нагадали, що загальний виборчий список "Об'єднання "Самопоміч" формуватиметься з трьох робочих списків. Перший - список чинних народних депутатів, другий - лідери партії в регіонах, третій - лідери громадських думок і експертного середовища.

"Єдиний виборчий список партії буде формуватися шляхом почергового включення в нього по одній людині з кожного робочого списку. Тому, кожні три порядкові номери єдиного виборчого списку партії міститимуть представника кожного робочого списку з урахуванням принципу гендерної рівності", - йдеться в повідомленні.

Загальний виборчий список партія виставить на публічне обговорення і передасть для перевірки антикорупційним громадським організаціям. "80% списку - це будуть нові обличчя для українського парламенту", - обіцяють в партії.

З'їзд для висунення кандидатів у депутати Ради "Самопоміч" проведе 8 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram