ГоловнаПолітика

Саакашвілі не має наміру брати участь у виборах Ради, але готовий консультувати команду президента

Він заявив, що "допомагатиме Україні ставати кращою, але в іншому статусі".

Саакашвілі не має наміру брати участь у виборах Ради, але готовий консультувати команду президента
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі не має наміру брати участі в дострокових виборах Верховної Ради.

Про це він заявив журналістам після повернення в Україну, передають "Українські Новини".

"Я не буду брати участь у виборах", - сказав він.

Саакашвілі заявив, що він "допомагатиме Україні ставати кращою, але в іншому статусі". Також він повідомив, що не вів жодних переговорів щодо будь-яких посад з командою президента Володимира Зеленського.

Перед вильотом в Україну у варшавському аеропорту імені Шопена Саакашвілі заявив журналістам, що готовий консультувати команду нового президента, передає "Укрінформ".

"Я хочу допомогти новій команді, Новій хвилі, яка реально з'явилася в Україні. Якщо моя порада, моя консультація або просто присутність буде для когось корисною, то я це буду робити ", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні Саакашвілі повернувся в Україну після того, як президент Володимир Зеленський повернув йому громадянство.

Раніше один з лідерів партії Саакашвілі "Рух нових сил" і колишній заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе заявив про плани брати участь у виборах.

Сам Саакашвілі говорив, що не має політичних амбіцій в Україні. Крім того, глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що Саакашвілі не зможе потрапити у партійний список партії на дострокових виборах через тривалу відсутність в Україні. Він мав би прожити на території країни п'ять років.

"Рух нових сил" був створений як громадський рух у листопаді 2016 року. Влітку 2017-го Мін'юст зареєстрував "РНС" як партію. На першому ж мітингу "Руху" Саакашвілі зажадав проведення дострокових виборів у Раду за новим виборчим законодавством, з новим складом Центральної виборчої комісії та скасування депутатського імунітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram