ГоловнаПолітика

Труба розповів про ротацію в ДБР: кадрове оновлення - це звичайний процес

"Держоргани не повинні бути законсервовані".

Труба розповів про ротацію в ДБР: кадрове оновлення - це звичайний процес
Роман Труба
Фото: Макс Требухов

Керівник Держбюро розслідувань Роман Труба розповів про кадрові рішення у відомстві.

Про це повідомляють на сайті ДБР.

"Державні органи не повинні бути законсервовані, а кадрове оновлення - це звичайний процес", - зазначив Труба.

Він пояснив, що згідно із законодавством, троє керівників підрозділів центрального апарату і керівник одного з територіальних управлінь залишають роботу в ДБР після закінчення випробувального терміну.

"Це не криза, не скандал, а звичайна ротація в новому правоохоронному органі, який змінюється, враховує помилки, відточує свій професіоналізм, набирає силу. Випробувальний термін - це нормальна практика як у держорганах, так і в приватних компаніях. Ніхто не приходить у ДБР працювати довічно: з деякими ми продовжуємо працювати, з кимось прощаємося і бажаємо подальших успіхів", - заявив Труба.

Він запевнив, що на роботу бюро ці кадрові рішення не вплинуть.

"За півроку в нас понад 11 000 проваджень, з яких 1191 направлено до суду з обвинувальними актами. Є вже 122 обвинувальні вироки. Це - загальний результат усіх працівників ДБР: разом працюємо і далі", - сказав Труба.

Він також зазначив, що, крім кадрової політики, зараз є питання, які також вимагають уваги. Серед них - блокування виборів нового складу Ради громадського контролю при ДБР.

Нагадаємо, сьогодні, 29 травня, Труба звільнив чотирьох керівників відомства.

Минулого літа зовнішня конкурсна комісія при ДБР вибрала 27 кандидатів на керівні посади. За день до цього в ЗМІ було опубліковано список майбутніх переможців: депутат Сергій Лещенко написав, що посади між собою "роздерибанили" міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, депутат Сергій Ківалов, перший заступник СБУ Павло Демчина і бізнесмен, "сірий кардинал" партії "Свобода" Ігор Кривецький.

Після цього Труба відмовився затвердити переможців, пославшись на те, що зовнішня конкурсна комісія знищила результати їхнього тестування на поліграфі. На думку Труби, це порушило регламент, затверджений Кабміном. Він також повідомив, що деякі кандидати є фігурантами кримінальних розслідувань. Проте зовнішня комісія повторно подала на затвердження ті самі 27 кандидатур. 2 листопада Труба ініціював новий конкурс, але комісія знову відмовила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram