ГоловнаПолітика

Роман Труба звільнив чотирьох керівників ДБР (документ)

Звільнені не пройшли випробувальний термін.

Роман Труба звільнив чотирьох керівників ДБР (документ)
Фото: Макс Требухов

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба звільнив чотирьох керівників відомства. Накази про звільнення опублікував журналіст Данило Мокрик на своїй сторінці в Фейсбуці.

Згідно з опублікованими документами, звільнені:

  • директор територіального управління ДБР у Полтаві Володимир Тимошко;
  • керівник другого управління організації досудових розслідувань Олександр Тура,
  • керівник фінансового управління Денис Луцик,
  • керівник управління забезпечення діяльності Василь Титарчук.

Усі керівники звільнені "за невідповідність займаній посаді", на яку вони були призначені з шестимісячним випробувальним терміном.

На сайті ДБР на цей момент немає інформації про звільнення, однак це повідомлення підтвердила прес-секретар бюро Ірина Винокурова.

"Як і передбачалося, полетіли голови. Перша офіційна хвиля звільнень. Пам'ятаєте тих 27 кандидатів, яких Роман Труба 4 місяці не призначав, а потім усе-таки призначив 23 з них? Схоже, що ще тоді "передбачливий" директор ДБР "передчував", що не впораються з роботою", - написала Винокурова.

Нагадаємо, минулого літа зовнішня конкурсна комісія при ДБР вибрала 27 кандидатів на керівні посади. За день до цього в ЗМІ було опубліковано список майбутніх переможців: депутат Сергій Лещенко написав, що посади між собою "роздерибанили" міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, депутат Сергій Ківалов, перший заступник СБУ Павло Демчина і бізнесмен, "сірий кардинал" партії "Свобода" Ігор Кривецький.

Після цього Труба відмовився затвердити переможців, пославшись на те, що зовнішня конкурсна комісія знищила результати їхнього тестування на поліграфі. На думку Труби, це порушило регламент, затверджений Кабміном. Він також повідомив, що деякі кандидати є фігурантами кримінальних розслідувань. Проте зовнішня комісія повторно подала на затвердження ті самі 27 кандидатур. 2 листопада Труба ініціював новий конкурс, але комісія знову відмовила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram