ГоловнаПолітика

Кабінет Міністрів України визначив лідерів серед регіонів

Трійка лідерів залишається незмінною.

Відповідно до опублікованого сьогодні на сайті Міністерства регіонального розвитку моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів 2018 року, столиця України лідирує.

Серед регіонів четвертий рік поспіль перше місце посідає Харківська область.

Згідно з дослідженням, у регіонах спостерігається продовження позитивної тенденції двох попередніх років зростання ключових показників. Зокрема, зросли показники виробництва промислової продукції на 1,6% (у 2017 році - на 0,4%); зросли обсяги виробництва сільськогосподарської продукції на 7,8% (у 2017 році - падіння на 2,2%). Зросли доходи місцевих бюджетів у середньому на 15% по країні і на 22% у лідера - Харківської області. Вдалося поліпшити динаміку соціальних індикаторів.

На тлі розбалансованості показників інших регіонів, у моніторингу варто виділити стабільне зростання всіх показників у лідера рейтингу серед регіону - Харківська область традиційно є найкращою у сфері освіти, у частині працевлаштування, розвитку малого й середнього бізнесу та має найнижчий рівень безробіття.

Нагадаємо, рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів проводиться відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 21.10.2015 № 856 «Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram