ГоловнаПолітика

Філарет від імені УПЦ КП заборонив служіння наступнику Епіфанія на посаді ректора Київської богословської академії

Протоієрей заявив, що він клірик ПЦУ.

Філарет від імені УПЦ КП заборонив служіння наступнику Епіфанія на посаді ректора Київської богословської академії
Фото: facebook.com/pokrovaSolomjanka

Почесний патріарх Філарет (Денисенко) видав новий указ від імені УПЦ Київського патріархату, заборонивши священнослужіння ректору Київської православної богословської академії протоієрею Олександру Трофимлюку.

Про це йдеться на сайті колишнього Київського патріархату.

Філарет вирішив покарати протоієрея за порушення присяги священика і непослух духовному керівництву. 

В фейсбуці Трофимлюка йдеться, що він клірик Православної церкви України, а УПЦ Київського патріархату припинила релігійну діяльність 15 грудня 2018 року. Тому будь-які розпорядження, опубліковані від імені УПЦ КП, протоієрей вважає недійсними.

Трофимлюка було призначено ректором академії рішенням першого засідання синоду ПЦУ 5 лютого в зв'язку з обранням його попередника Епіфанія предстоятелем церкви.

Нагадаємо, Філарет наполягає, що УПЦ КП досі існує і він її патріарх. На початку травня 2019 року з'ясувалося, що Філарет продовжує користуватися офіційними бланками Київського патріархату, видає від імені цієї структури ордени і медалі, публікує від імені Київського патріархату розпорядження і вимагає їх виконання від єпископів і священиків новоствореної ПЦУ.

24 травня на синоді Православної церкви України Філарета намагалися переконати, що УПЦ КП більше не існує, але не змогли цього зробити.

Філарет керує парафіями Київської єпархії у складі помісної Православної церкви України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram