ГоловнаПолітика

Кремль використовує Портнова для дискредитації не Порошенка, а України, - Ар'єв

Стосовно Портнова українські правоохоронці розслідували провадження за статтею "держзрада".

Кремль використовує Портнова для дискредитації не Порошенка, а України, - Ар'єв
Владимир Арьев
Фото: facebook.com/PrismUA

Колишній заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов почав активну кампанію проти п'ятого президента України Петра Порошенка, але його дії мають лише одну мету - відвернути увагу від власних, які кваліфікувалися правоохоронцями як державна зрада.

Про це заявив голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар'єв, йдеться на сайті БПП.

Відзначено це в прес-конференції на тему "Чому атака реваншистів на Петра Порошенка не має юридичних перспектив?". У ній також узяв участь адвокат Ігор Головань.

Ар'єв нагадав, що стосовно Портнова українські правоохоронці розслідували кримінальне провадження за статтею "держзрада", крім того, Генпрокуратура розшукувала його за звинуваченням у причетності до злочинів проти Майдану в 2014 році.

"Портнов фігурував у перехоплених аудіозаписах переговорів близького до Путіна російського діяча Сергія Глазьєва з кримськими сепаратистами. На цих плівках ішлося про те, що Портнов причетний до підготовки документів, які стали основою для подальшої анексії Криму. Портнов - це людина, яка втекла разом з Януковичем і перший час перебувала в Москві. Портнов - це людина, яка тепер загрожує українським патріотам і активістам. Зокрема, я розумію, що й учасникам бойових дій, і всім тим, хто захищав країну від мародера Януковича і від агресії Путіна", - сказав Ар'єв.

На його думку, не випадково перша заява Портнова стосувалася саме захоплення Росією українських моряків і кораблів.

"Подання Портнова проти Порошенка в цій справі абсолютно повністю збігалося з позицією Російської Федерації, яку вона висловлювала на суді... Інші справи - вони є прикриттям для основної мети. Це дискредитація всього того, що було зроблено для захисту й утвердження України за останні п'ять років", - зазначив Ар'єв.

"На сьогодні простежуються певні ланки: Портнов є, за визнанням олігарха Ігоря Коломойського, його давнім партнером, Коломойський є бізнес-партнером нинішнього президента Володимира Зеленського. У мене виникає запитання: в цій схемі може бути і новообраний президент?" - запитав Ар'єв, додавши, що його мовчання може бути красномовнішим за слова.

"Усе це робиться для того, щоб упродовж передвиборної кампанії дискредитувати Україну й українців. Дискредитувати досягнення, які були за останні роки. Дискредитувати людей, які захищали Україну", - наголосив депутат.

Нагадаємо, під час президентства Віктора Януковича Портнов був заступником голови Адміністрації президента, він брав участь у написанні т. зв. "диктаторських законів", курирував в АП правові питання. Після Революції гідності Портнов покинув Україну й оселився у Відні.

19 травня 2019 року Портнов повернувся в Україну і почав писати скарги на Порошенка. У понеділок, 27 травня, він заявив, що подав у Державне бюро розслідувань "четверту з десятка" заяв на Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram