ГоловнаПолітика

Партія Гройсмана проведе з'їзд до 9 червня

В "Українській стратегії" не виключають можливого об'єднання з партією "Голос".

Партія Гройсмана проведе з'їзд до 9 червня
Фото: Макс Требухов

Партія "Українська стратегія" прем'єр-міністра Володимира Гройсмана має намір провести з'їзд до 9 червня.

Про це повідомив в ефірі телеканалу ICTV міністр Кабінету Міністрів Олександр Саенко, передають "Українськi Новини".

"Дата попередня є. Це, я думаю, буде наступний тиждень", - сказав він.

Міністр розповів, що в нову партію "увійдуть молоді люди з досвідом, які сповідують демократичні цінності", і не виключив, що це будуть, зокрема, і члени Кабміну.

Саєнко також заявив про можливість об'єднання з партією "Голос" у разі "поділу європейських цінностей і намірів поліпшувати якість життя людей".

Нагадаємо, 20 травня Гройсман подав у відставку і закликав президента Володимира Зеленського внести кандидатуру нового прем'єра. 23 травня апарат Верховної Ради зареєстрував його заяву.

24 травня Гройсман заявив, що не буде об'єднуватися з іншими партіями, а очолить нову - "Українську стратегію" - для участі в дострокових виборах у Верховну Раду. Він підкреслив, що буде самостійно балотуватися в парламент зі своєю політичною силою. Коментуючи можливе об'єднання з політичною силою Порошенка, Гройсман сказав: "Такі пропозиції були, і багато політиків говорили між собою про різні можливості. Я прийняв рішення - я буду йти самостійно, і це рішення для мене є остаточним".

Гройсман очолив уряд у квітні 2016 року. У 2014-му на дострокових виборах у Раду він балотувався за списками Блоку Петра Порошенка під №4. 27 листопада 2014 року обраний спікером парламенту. 31 березня 2015 року очолив Конституційну комісію, яка розробляла зміни до Основного закону, зокрема в сфері децентралізації влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram