ГоловнаПолітика

МЗС запитало у РФ про час і місце повернення військовополонених моряків

Звернення буде скеровано також до голів МЗС всього світу, не тільки Європи.

МЗС запитало у РФ про час і місце повернення військовополонених моряків
Елена Зеркаль
Фото: пресс-служба президента

Міністерство закордонних справ України спрямувало в МЗС Росії ноту із запитанням, коли і де будуть повернуті українські моряки та кораблі, захоплені в результаті атаки в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Про це повідомила в ефірі радіо "Новое время" заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми вже підготували дипломатичну ноту до РФ. Сьогодні вона піде в російське МЗС. У ноті ми запитуємо, як ми можемо забрати наші кораблі, коли і де, як наші консули можуть забрати наших хлопців з Лефортово", - сказала вона.

"Завтра ми звертаємося до всіх міністрів закордонних справ, готуємо листи, для того щоб вони звернулися до РФ, що вона зобов'язана виконати рішення Трибуналу - відпустити моряків і судна", - додала Зеркаль.

За словами заступника міністра, звернення буде скеровано також до голів МЗС всього світу, не тільки Європи.

Нагадаємо, 25 травня Міжнародний трибунал ООН з морського права виніс рішення, яким зобов'язав РФ звільнити три українських кораблі і 24 українських моряків, захоплених в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року, і дозволити їм повернутися в Україну. За це рішення проголосували 19 суддів, один суддя - Руслан Колодкін (РФ) - проти.

Росія заявила, що не виконуватиме вимоги Міжнародного трибуналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram