ГоловнаПолітика

Турчинов нагадав, що більше не виконує обов'язків секретаря РНБО

"Твердження, що нібито я виконую якісь обов'язки секретаря РНБО - нісенітниці".

Турчинов нагадав, що більше не виконує обов'язків секретаря РНБО
Фото: facebook/rnbo

Олександр Турчинов нагадав, що більше не виконує обов'язків секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Про це він написав у Фейсбуці, коментуючи інформацію в ЗМІ.

"Останнім часом деякі ЗМІ поширюють інформацію, нібито я продовжую виконувати обов'язки секретаря РНБО України. Нагадую, що 17 травня я звернувся до президента із заявою про звільнення, а 19 травня було підписано відповідний указ. Таким чином, з моменту оприлюднення указу президента України "Про звільнення О. Турчинова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України" я не працюю секретарем РНБО", - зазначив Турчинов.

"Твердження, що нібито я виконую якісь обов'язки секретаря РНБО - нісенітниці, які не відповідають дійсності і суперечать українському законодавству", - додав він.

Нагадаємо, Турчинов обіймав посаду секретаря РНБО з грудня 2014 року. За його ініціативи були прийняті поправки до закону про РНБО, яким було розширено компетенцію Ради нацбезпеки щодо прийняття рішення про невідкладні заходи з розв'язання кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України, а також координації та контролю діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції, забезпечення громадської безпеки і боротьби зі злочинністю.

17 травня Турчинов подав у відставку в зв'язку з припиненням повноважень президента Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram