ГоловнаПолітика

Семочко подав позов про поновлення на посаді першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки

Він вимагає скасувати указ Порошенка про його звільнення.

Семочко подав позов про поновлення на посаді першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки
Сергей Семочко
Фото: Публичные люди

Колишній перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко через суд хоче поновитися на посаді і просить скасувати указ колишнього президента Петра Порошенка про його звільнення.

Відповідний позов він подав 23 травня в Касаційний адміністративний суд, передає "Слово і Діло".

Для розгляду позову Семочка визначено колегію суддів у складі: суддя-доповідач Ірина Васильєва (головуюча), Світлана Пасічник, Валентина Юрченко, В'ячеслав Хохуляк і Микола Гусак.

Як повідомляли раніше, журналісти Bihus.info встановили, що дружина Семочка Тетяна Лисенко, а також її родичі, в тому числі діти від першого шлюбу, мають російські паспорти. У свою чергу, Семочко відхрестився від цих паспортів і заявив, що кримчан примусово паспортизували.

Журналісти також знайшли елітну нерухомість у сім'ї розвідника, а саме: три будинки в Козині під Києвом на загальну суму 8 млн доларів. За їхньою інформацією, володіння зазначеною нерухомістю не відповідає доходам родичів Семочка. У зв'язку з цим Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом імовірного незаконного збагачення.

Нагадаємо, Порошенко звільнив Семочка в квітні цього року.

16 жовтня минулого року Служба безпеки також почала розслідування стосовно Семочка у справі про держзраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram