ГоловнаПолітика

Верховна Рада розгляне відставку Кабміну і законопроект про імпічмент уже цього тижня

Відставку Кабміну внесено до порядку денного 30 травня.

Верховна Рада розгляне відставку Кабміну і законопроект про імпічмент уже цього тижня
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада розгляне питання відставки Кабінету Міністрів на пленарному тижні 30 травня. Про це сказав голова парламенту Андрій Парубій на погоджувальній раді в понеділок.

"Відповідно до закону, ми повинні розглянути питання про відставку Кабінету Міністрів України. Верховній Раді України дається 10 днів, і ми входимо в ці 10 днів на цьому пленарному тижні", - сказав він.

У вівторок парламент має намір завершити розгляд законопроекту №6447 про звільнення органів місцевого самоврядування від сплати авансового внеску для проведення виконавчих дій, розглянути блок соціальної політики і законопроект про місцеве самоврядування.

Також планують розглянути депутатський законопроект про імпічмент президента і законопроект про тимчасові слідчі комісії. У команди президента Зеленського є ще три дні, щоб запропонувати свій варіант законопроекту про імпічмент, в іншому випадку депутати розглядатимуть у другому читанні нинішній проект закону.

У четвер парламент має намір приступити до блоку безпеки, зокрема до законопроекту про сержантські звання і розглянути блок питань аграрної політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram