ГоловнаПолітика

LIGA.net: Адміністрація Зеленського розглядає можливість переїзду в "вертолітний майданчик Януковича"

У цій будівлі розташовувався виборчий штаб Зеленського.

LIGA.net: Адміністрація Зеленського розглядає можливість переїзду в "вертолітний майданчик Януковича"
Фото: kievvlast.com.ua

Адміністрація президента розглядає можливість переїзду з будівлі на Банковій вулиці в конгресно-виставковий центр Парковий, відомий як "вертолітний майданчик Януковича". Про це пише LIGA.net з посиланням на джерела в АП і самому "Парковому".

У цій будівлі неподалік від Маріїнського парку розташовувався штаб Зеленського в дні голосування на президентських виборах.

"З юристами якесь спілкування є. Але воно відбувається з приводу оренди площ", - розповів один зі співрозмовників видання в бізнес-центрі. За його словами, на цей момент ніяких домовленостей немає. "Питання цифр зараз немає, оскільки немає концепції. Вони самі не знають, що хочуть", - додав співрозмовник.

Нагадаємо, вертолітний майданчик у Києві відкрили 6 червня 2012 року, він розташований поряд з Верховною Радою. Її повинен був використовувати тодішній президент Віктор Янукович, щоб добиратися з Межигір'я, але він так і не зробив жодного польоту.

Улітку 2016 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що об'єкт будували на гроші від незаконного відшкодування ПДВ. Кримінальне провадження про будівництво вертолітного майданчика розслідується за сімома статтями Кримінального кодексу: ч. 5 ст. 191 (крадіжка), ч. 5 ст. 298 (пошкодження об'єктів культурної спадщини), ст. 356 (самоправство), ч. 1 ст. 358 (підробка документів), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою), ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями посадовими особами юрособи приватного права), ч. 3 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги).

Одним із підозрюваних у рамках цієї справи є колишній мер Києва Леонід Черновецький.

Майно "Паркового" було арештовано і передано Національному агентству з питань повернення корупційних активів (АРМА), але на початку 2019 року суд заблокував договір з управління центру.

У лютому 2019 року контрольний пакет акцій Fineroad Business LLP і права на "Парковий" придбала Любов Єфімова - матір нардепа від БПП Максима Єфімова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram