ГоловнаПолітика

Партію "Слуга народу" очолив Дмитро Разумков

Головою виборчого штабу призначено Олександра Корнієнка.

Партію "Слуга народу" очолив Дмитро Разумков
Дмитрий Разумков
Фото: Диана Буцко

Партію "Слуга народу", яка підтримує президента Володимира Зеленського і є лідером електоральних симпатій в Україні, очолив політтехнолог Дмитро Разумков.

Про це повідомив Разумков на прес-конференції в понеділок, передає кореспондент LB.ua.

Колишній керівник партії Іван Баканов раніше був призначений заступником голови Служби безпеки України.

"Нещодавно пройшов з'їзд партії "Слуга народу". Були проведені зміни в керівництві партії. Іван Баканов у зв'язку з тим, що він пішов на державну службу, не міг займати далі займати цю посаду, і партія довірила виконувати ці функції мені", - сказав Разумков.

За його словами, партія "Слуга народу" має намір узяти участь у позачергових парламентських виборах, призначених на 21 липня.

Головою виборчого штабу призначено Олександра Корнієнка. Він розповів, що кандидатів у нардепи від партії будуть шукати серед 600 тисяч волонтерів, які реєструвалися перед президентськими виборами на сайті Володимира Зеленського.

Кандидати повинні будуть пройти триетапну перевірку - перевірку документів, перевірку на добропорядність і кадрову перевірку.

Нагадаємо, виходячи з опитування групи "Рейтинг", яке проводили 16-21 травня, за партію "Слуга народу" на виборах Верховної Ради на середину травня готові проголосувати 43,8% виборців (серед тих, хто має намір піти на вибори і визначився з симпатіями).

За "Опозиційну платформу - За життя" готові проголосувати 10,5% громадян, БПП "Солідарність" - 8,8%, "Батьківщину" - 7,3%, партію "Сила і честь" Ігоря Смешка - 5,1%, партію Святослава Вакарчука - 4,6%, Радикальну партію Олега Ляшка - 3,3%, "Опозиційний блок" - 3,2%.

Згідно з цією інформацією, поки що в Раду проходять чотири партії, ще дві - на межі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram