ГоловнаПолітика

Митрополит Гальський: ті, хто не приймають деякі положення Томосу, відмовляються бути в лоні ПЦУ

Еммануїл передбачив українській церкві велике майбутнє.

Митрополит Гальський: ті, хто не приймають деякі положення Томосу, відмовляються бути в лоні ПЦУ
Фото: пресс-служба президента

Митрополит Гальський Еммануїл відкинув заяви почесного патріарха Філарета про те, що на предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія впливають промосковські сили.

У коментарі 24 каналу після синоду Православної церкви України він сказав, що "заява про те, що митрополита Епіфанія оточили проросійські сили - міф".

Також він сказав, що томос про автокефалію ПЦУ схожий на ті документи, які надавалися Вселенським патріархатом всім помісним церквам свого часу.

"Ніхто не має права судити, що в тексті правильно, а що ні. І ті, хто не приймають деякі положення Томосу, відмовляються бути в лоні цієї церкви. Перед церквою велике майбутнє, вона стає на ноги і сама вибирає шлях, яким буде йти", - підкреслив митрополит Гальський Еммануїл.

Нагадаємо, що Філарет не згоден з трьома положеннями томосу. По-перше, він хоче, щоб закордонні православні українці входили в ПЦУ, а не Константинопольський патріархат. Також він не згоден з тим, що ПЦУ не має права варити миро, і з необхідністю вирішувати спірні питання через Константинопольський патріархат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram