ГоловнаПолітика

Зеленський закликав політиків звернути увагу на проблему реабілітації наркозалежних

Президент узяв участь у заході Міжнародної антинаркотичної асоціації.    

Зеленський закликав політиків звернути увагу на проблему реабілітації наркозалежних
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у суботу, 25 травня, узяв участь у відкритті спортивно-терапевтичного табору Міжнародної антинаркотичної асоціації.

Прес-служба президента повідомила, що Зеленський допомагає цій асоціації вже кілька років. Вона проводить профілактику та реабілітацію нарко- й алкозалежних осіб в Україні, Грузії та Молдові.

"Я своїм приїздом хочу засвідчити, що держава має звертати увагу на це питання. Усі, а насамперед усі політики, мають підтримувати, приїжджати, цікавитися, які є проблеми, повинні показувати, що вони не байдужі до таких асоціацій, до цього питання загалом", - сказав він.

Сьогоднішній захід відбувся в пансіонаті "Пролісок" у Київській області.

Нагадаємо, що перед другим туром виборів президента Зеленський і його суперник Петро Порошенко здавали аналізи на наркотики. Зроблено це було з ініціативи Зеленського.

5 квітня Порошенко здав кров на території НСК "Олімпійський" чотирьом медичним установам, а Зеленський - у приватній лабораторії. Того самого дня Зеленський виклав у Facebook результати дослідження, які показали, що він не вживав наркотиків.

При цьому в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, що для ґрунтовної перевірки на наркотики необхідно здавати не тільки кров, а й інші біоматеріали, а їх дослідження може зайняти кілька днів.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram