ГоловнаПолітика

Петиція за відставку глави АП Богдана набрала 25 тис. голосів

Тепер петиція потрапить на розгляд адміністрацією президента, однак її виконання не є обов'язковим.

Петиція за відставку глави АП Богдана набрала 25 тис. голосів
Фото: Анна Стешенко

Петиція за відставку глави АП Андрія Богдана, зареєстрована на сайті президента, набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Станом на 13:00 суботи, петицію, опубліковану 23 травня, підписало 25 515 осіб.

Її ініціатором є Олександр Василевський.

"Ми, громадяни України, вимагаємо негайної відставки глави Адміністрації президента України Богдана Андрія Йосиповича за порушення закону Про очищення влади (люстрацію)", - йдеться в тексті петиції.

На сайті також зареєстровано петицію за відставку президента Володимира Зеленського. Станом на 13:00 суботи вона зібрала 53 692 голоси.

Нагадаємо, електронні петиції, які набрали 25 тис. підписів, потрапляють на розгляд адміністрацією президента, однак виконання їх не є обов'язковим.

З моменту запуску розділу електронних петицій достатню кількість голосів набрали лише кілька документів, зокрема, петиція про захист традиційної сім'ї, про скасування заборони "ВКонтакті", за легалізацію медичного канабісу.

Раніше Андрій Богдан заявив, що прийшов на посаду глави АП не заради того, щоб заробляти гроші, і готовий будь-якої миті покинути свій пост.

Заступник голови АП Руслан Рябошапка повідомив, що Володимир Зеленський звільнить Богдана з посади голови Адміністрації президента, якщо Конституційний суд України ухвалить рішення про відповідність Конституції відповідних положень Закону "Про очищення влади" (так званий закон про люстрацію). Він наголосив, що президент не може застосовувати закон, який суперечить принципу верховенства права і, на думку заступника голови АП, не відповідає Конституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram