ГоловнаПолітика

Зеленський провів зустріч з представниками України в ТКГ з питань Донбасу

Президента поінформували про роботу гуманітарної підгрупи.

Зеленський провів зустріч з представниками України в ТКГ з питань Донбасу
Ирина Геращенко
Фото: depo.ua

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із представниками України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомила у Фейсбуці представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

"Відбулася зустріч представників української гуманітарної групи ТКГ у Мінську з новообраним президентом Зеленським, на якій також були присутні керівництво Служби безпеки і об'єднаного центру з питань зниклих безвісти і заручників, а також залучених до роботи групи експертів", - написала вона.

Геращенко повідомила, що на зустрічі Зеленського поінформували про роботу гуманітарної групи, деталі переговорів, відстоювані позиції, прізвища і списки заручників і іншу проблематику.

"Якщо наша інформація і ця «інституційна пам'ять» допоможе звільнити наших, за яких ми щиро боролися всі ці роки, - це буде важливо. Сподіваюся, найближчим часом нова команда визначиться з новими учасниками мінських груп", - додала вона.

Нагадаємо, наступна зустріч Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу відбудеться 5 червня.

19 травня представник України в переговорах ТКГ Євген Марчук заявив про вихід із Мінського процесу. Екс-міністр оборони, екс-секретар РНБО, екс-прем'єр-міністр України, генерал армії Марчук став представником України в ТКГ у листопаді 2018 року після того, як з цієї посади звільнився Леонід Кучма. До цього з 2014 року Марчук представляв Україну в групі з безпеки.

Раніше з посади уповноваженого президента з мирного врегулювання на Донбасі звільнилася Ірина Геращенко.

12 лютого 2015 року учасники програми ТКГ у Мінську підписали "Комплекс заходів із виконання Мінських домовленостей". Ці домовленості, зокрема, передбачали негайне і всеосяжне припинення вогню в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також відведення важкого озброєння обома сторонами на рівні відстані. Передбачалося також відновлення Україною повного контролю над держкордоном; виведення з Донбасу російських найманців і незаконних збройних формувань і техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram