ГоловнаПолітика

Кандидатура Медведчука як перемовника з української сторони не розглядається

"Ні я, ні президент не знайомі з Віктором Медведчуком".

Кандидатура Медведчука як перемовника з української сторони не розглядається
Фото: БЕЛТА

Глава Адміністрації президента Андрій Богдан виступає за переговори з Росією для припинення конфлікту на Донбасі. Водночас кандидатура Віктора Медведчука як парламентера з української сторони не розглядається.

Про це Андрій Богдан заявив в ефірі "1+1".

"Ні я, ні президент не знайомі з Віктором Медведчуком. Ми не бачимо його перемовником з нашого боку. Якщо Росія бачить перемовником зі своєї, це їхній вибір", - сказав глава АП.

Напередодні глава АП Андрій Богдан заявив, що в команді президента розглядають можливість винесення питання про укладення домовленостей з Росією про мир щодо війни на Донбасі на всенародний референдум.

На зустрічі з громадськими активістами в Адміністрації глави держави Володимир Зеленський заявив, що винесення питання про укладення мирних домовленостей з Росією на референдум не має законодавчої ініціативи, але це - спосіб з'ясувати думку суспільства. Учасники зустрічі погодилися, що доцільно назвати це не референдумом, а опитуванням і діалогом з громадою.

Нагадаємо, Медведчук входить в гуманітарну підгрупу на переговорах в Мінську і займається обміном полонених. Останній масштабний обмін заручниками між Україною і бойовиками "Л/ДНР" на Донбасі відбувся 27 грудня минулого року.

На початку грудня 2018 року представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Євген Марчук заявив, що Медведчук останнім часом не брав участі в роботі групи.

У квітні президент Петро Порошенко доручив СБУ вивчити діяльність Медведчука в ТКГ. Він заявив, що у Медведчука була одна функція - звільнення заручників, які перебувають як у підвалах окупованих територій, так і в тюрмах Росії. Востаннє це сталося в грудні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram