ГоловнаПолітика

Лещенко передав Генпрокуратурі матеріали щодо Манафорта

"Тепер оригінали контрактів, які підтверджують амбарну книгу Януковича, є у Луценка. Нехай більше не бреше Джуліані".

Народний депутат Сергій Лещенко заявляє, що передав Генеральній прокуратурі України матеріали щодо колишнього глави передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта.

"Передав Генпрокуратурі матеріали щодо Манафорта, які мені повернуло ФБР після його ув'язнення. Тепер оригінали контрактів, які підтверджують амбарну книгу Януковича, є у Луценка. Нехай більше не бреше Джуліані", - написав він у твіттері.

Раніше Генеральний прокурор України Юрій Луценко попросив вибачення за слова нардепа Сергія Лещенка щодо особистого адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані і заявив, що розраховує на його швидкий візит в Україну.

За словами Луценка, Джуліані подзвонив йому наступного ранку після скасування візиту в Україну, був емоційним і наголосив, що це "не питання Джуліані-Лещенка, а питання України-США".

Говорячи про причини скасування поїздки Джуліані в Україну, генпрокурор зазначив, що не може розголошувати все, але "мова йде не про звичайне скасування візиту одного з юристів США".

У відповідь Лещенко переконував, що Луценко вводить в оману Джуліані та інших американців, тому що хоче утриматися на посаді генерального прокурора України.

Нагадаємо, адвокат Трампа скасував поїздку до Києва через оточення Зеленського. Джуліані пояснив, що в Києві він зустріне "групу людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках - ворогами Сполучених Штатів. "Ворогом Трампа", за словами Джуліані, є нардеп Сергій Лещенко. Як відомо, Лещенко опублікував "Чорну книгу" Партії регіонів, в якій фігурував глава виборчого штабу республіканців Пол Манафорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram