ГоловнаПолітика

Голова НБУ і його команда не збираються у відставку

Ніякого тиску на Нацбанк зараз немає.

Голова НБУ і його команда не збираються у відставку
Фото: Прес-центр НБУ

Голова Національного банку України Яків Смолій заявив, що не збирається у відставку. Про це він сказав журналістам під час конференції "Комунікація центрального банку: від таємниці - до прозорості", передає "Інтерфакс-Україна".

"Моя команда згуртована і працює, ніхто наразі не говорив про те, що готовий або хоче піти зі своєї посади. Ми абсолютно згуртовані, працюємо і сподіваємося, що це також буде однією з ознак фінансової стабільності. Ніяких рухів у команді НБУ не передбачається", - сказав Смолій.

Він також додав, що на цей момент політичного тиску на НБУ немає: "Ми не відчуваємо сьогодні тиску на Нацбанк. Ми сподіваємося, що будемо залишатися незалежною інституцією, як це прописано в законі".

Нагадаємо, Національний банк і ПриватБанк виграли судову справу за позовами Нікопольського феросплавного заводу та кіпрської компанії Тровелко Холдінгз Лімітід, які вимагали через суд звільнити їх від зобов'язань на суми 2,6 мільярда гривень і 143 мільйони гривень відповідно з рефінансування, які НБУ видав ПриватБанку.

Метою зазначених позовів, яких усього було подано близько 30, є звільнення від відповідальності не тільки юросіб, пов'язаних із колишніми власниками банку, які передали належне їм майно в заставу НБУ, але і фінансового поручителя - Ігоря Коломойського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram