ГоловнаПолітика

Указ про розпуск Ради і дострокові вибори набув чинності

Документ опубліковано в "Урядовому кур'єрі".

Указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради і призначення виборів до парламенту на 21 липня 2019 року опублікували в "Урядовому кур'єрі". Указ набуває чинності з дня опублікування.

"Керуючись ч. 2 статті 77, ч.ч. 6, 7 статті 83, п. 1 ч. 2 статті 90 Конституції України та відповідно до пунктів 7 і 8 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: 1. Припинити достроково повноваження Верховної Ради України восьмого скликання. Призначити позачергові вибори до Верховної Ради на 21 липня 2019 року", - йдеться в указі.

Раніше секретар Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька заявила, що з наступного дня після публікації указу президента про розпуск Верховної Ради в Україні стартує виборчий процес.

Нагадаємо, 20 травня Володимир Зеленський склав присягу президента України й офіційно приступив до виконання обов'язків. Під час своєї промови він заявив про розпуск Верховної Ради і запропонував чиновникам писати заяви про відставку, якщо вони не готові працювати на "благо поколінь".

За даними соцопитування, проведеного агентством "Рейтинг", у Раду проходять 4 політичні сили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram