ГоловнаПолітика

Парубій вважає указ Зеленського про розпуск Ради незаконним

Він підтримав ініціативу про подачу звернення до Конституційного Суду.

Парубій вважає указ Зеленського про розпуск Ради незаконним
Фото: Слово и Дело

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає указ президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту незаконним. Про це він заявив на позачерговому засіданні парламенту в середу.

"Вважаю, що указ про розпуск парламенту суперечить чинній Конституції. Указ президента - це не тільки неповага до Конституції, а введення України в конституційну кризу. Указ президента я як голова Верховної Ради не можу зупинити. Може тільки суд визначити його відповідність Конституції", - сказав він.

При цьому Парубій підтримав ініціативу депутатів парламенту про подачу звернення до Конституційного Суду про відповідність указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради Конституції України.

Нагадаємо, Володимир Зеленський розпустив Раду і призначив дострокові вибори на 21 липня.

Міністри почали подавати у відставку, зокрема Гройсман. Якщо Рада схвалить його звільнення - всі члени уряду працюватимуть у статусі виконувачів обов'язків до призначення нового складу Кабміну.

Тим часом Зеленський почав призначати своїх перших помічників, представників і т.д. Таким чином, на посаду голови Адміністрації президента призначено Андрія Богдана. Раніше він був радником Зеленського з юридичних питань. Також він є особистим адвокатом бізнесмена Ігоря Коломойського.

Заступником Богдана призначено Кирила Тимошенка - засновника компанії GoodMedia, яка відома завдяки політичній і соціальній рекламі. Серед замовників Тимошенка - багато топ-політиків країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram