ГоловнаПолітика

Кабмін працює в штатному режимі, - Нищук

Після звільнення Гройсмана всі члени уряду працюватимуть у статусі виконувачів обов'язків.

Кабмін працює в штатному режимі, - Нищук
Фото: oilreview.kiev.ua

Міністр культури Євген Нищук заявив, що Кабінет Міністрів продовжує працювати в штатному режимі. Про це він розповів журналістам перед засіданням уряду.

Інших подробиць він не повідомив, відповівши, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман сам розповість про подальшу роботу Кабміну.

Однак на засіданні Гройсман тільки нагадав, що в середу направить до Верховної Ради заяву про відставку, і назвав основні досягнення уряду.

Згідно з повідомленням на сайті Кабміну, прем'єр-міністр сказав, що минулі три роки були важкими. Уряду довелося вирішувати складні і часом безпрецедентні проблеми. "Ми завжди намагалися знайти правильні рішення. Однією з головних задач, з якою ми впоралися, ми змінили тренд - від руйнування до зростання економіки. Ми почали рухатися, впроваджувати зміни", - зазначив Гройсман.

Також він підкреслив, що попереду багато завдань і в нього є своє бачення майбутнього.

Водночас після засідання уряду, один із членів Кабміну повідомив: якщо Рада схвалить звільнення Гройсмана - всі члени уряду працюватимуть у статусі виконувачів обов'язків до призначення нового складу Кабміну.

На запитання до першого віце-прем'єр-міністра Степана Кубіва про те, чи буде він виконувати обов'язки прем'єра - відповідь була негативною.

Нагадаємо, Володимир Зеленський розпустив Раду і призначив дострокові вибори на 21 липня.

Міністри почали подавати у відставку, а Зеленський почав призначати своїх перших помічників, представників і т.д.

Зокрема, Адміністрацію президента очолив Андрій Богдан, заступником голови АП став продюсер Кирило Тимошенко, чия компанія відома завдяки політичній і соціальній рекламі. Першим помічником Зеленського став Сергій Шефір, а секретарем РНБО буде призначений екс-міністр фінансів Данилюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram