ГоловнаПолітика

На сайті Ради поки що не з'явився узгоджений текст законопроекту про вибори

Позачергове засідання з приводу внесення змін до закону призначено на 12:00.

На сайті Ради поки що не з'явився узгоджений текст законопроекту про вибори
Фото: Владислав Мусиенко

Голова Адміністрації президента Андрій Богдан повідомив, що узгоджений текст законопроекту про внесення змін до закону про вибори народних депутатів України буде підготовлений до 7-ї години ранку 22 травня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Цей законопроект схвалює міжнародне співтовариство, і зараз його доопрацьовують спільно працівники Верховної Ради й Адміністрації президента. Десь на 7-му ранку буде текст, і ми будемо узгоджувати знову ж таки з головою Верховної Ради шлях його подачі: або як невідкладний від президента, або підписаний усіма або майже всіма лідерами фракцій, і внесений на розгляд парламенту завтра (22 травня, - ред.) з ранку", - сказав він в ефірі телеканалу "112 Україна" у вівторок ввечері.

Богдан зазначив, що зміни стосуватимуться виключення із закону норм, які регламентують мажоритарну складову парламентських виборів, і норми закону, яка зменшує прохідний бар'єр до 3%.

"Чи будуть голоси під цей законопроект - велике питання, але в нас є оптимізм. Є проблема з явкою депутатів, є проблема з думкою саме мажоритарних депутатів, які хочуть обиратися в своїх округах, і вони не завжди будуть керуватися думкою лідерів своїх фракцій і партій", - вказав він.

На 09:30 середи тексту законопроекту на сайті парламенту немає.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський попросив скликати позачергове засідання Ради на 12:00 22 травня, щоб депутати внесли зміни в закони "Про вибори народних депутатів України" і "Про публічні закупівлі". Позачергове засідання пов'язане з рішенням Зеленського про розпуск парламенту.

Виборчий процес позачергових виборів депутатів починається з наступного дня після опублікування указу президента України про призначення виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram