ГоловнаПолітика

ЗМІ повідомили про повернення в Україну екс-голови СБУ Хорошковського (оновлено)

У прес-службі Хорошковського заявили, що в Україну прилетіла його дружина.

ЗМІ повідомили про повернення в Україну екс-голови СБУ Хорошковського (оновлено)
Валерий Хорошковский
Фото: job-sbu.org

Колишній глава Служби безпеки України та віце-прем'єр-міністр часів президентства Віктора Януковича Валерій Хорошковський, який виїхав з країни в 2012 році, повернувся в Україну.

Про це повідомляють "Схеми: корупція в деталях" (спільний проект "Радіо Свобода" та телеканалу "UA: Перший")

Журналісти, з посиланням на три незалежні джерела, повідомили, що Хорошковський прилетів до Києва приватним рейсом у вівторок, 21 травня.

Оновлення. В Україну прилетіла дружина Валерія Хорошковського Олена, а не він сам. Про це "112.ua" повідомили в прес-службі бізнесмена, коментуючи інформацію в ЗМІ про його повернення в країну.

Хорошковський - український політик, бізнесмен, колишній власник телеканалу "Інтер". Він також обіймав посади міністра економіки в уряді Януковича, голови Державної митної служби за президентства Віктора Ющенка, голови Служби безпеки за президентства Януковича, міністра фінансів і першого віце-прем'єра в уряді Миколи Азарова. Входив до так званої політичної групи Фірташа-Льовочкіна.

Хорошковський покинув Україну наприкінці 2012 року. За даними ЗМІ, він проживав у Монако. Його виїзду за кордон передував конфлікт з екс-прем'єром Азаровим. У грудні 2012 року Хорошковський, перебуваючи на посаді першого віце-прем'єра, написав заяву про звільнення. Він обґрунтував своє рішення незгодою щодо повторного призначення Миколи Азарова на посаду прем'єра".

У 2014 році Хорошковський намагався повернутися в українську політику і балотувався другим номером за списком "Сильної України" Сергія Тігіпка у Верховну Раду. Група депутатів намагалася зняти його з реєстрації через відсутність в країні протягом двох років. Суд їм у цьому відмовив, але Хорошковський депутатом так і не став, тому що "Сильна Україна" не набрала необхідної кількості голосів.

Нагадаємо, раніше Lb.ua стало відомо з власних джерел в СБУ про те, що до повернення на роботу в Службу безпеки України можуть повернутися кадри Хорошковського. Зокрема - генерал Андрій Кміта, який обіймав за часів управління СБУ Хорошковським посаду голови Департаменту контррозвідувального захисту економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram