ГоловнаПолітика

"Україна готова йти правильними, чесними кроками в ЄС", - Зеленський

Зеленський провів зустріч з віце-президентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з віце-президентом Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем. Під час зустрічі сторони обговорили, зокрема, протидію агресії Кремля на Донбасі, перспективи деокупацію Криму і продовження співпраці з Європейським Союзом.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Володимир Зеленський і віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович
Фото: прес-служба президента
Володимир Зеленський і віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович

Зокрема, президент підкреслив, що для продовження співпраці з Євросоюзом українська сторона готова проводити додаткові зустрічі. "Щоб Європейський Союз знав і не сумнівався, що Україна готова йти правильними, чесними кроками в ЄС", - додав Володимир Зеленський.

Також під час зустрічі йшлося про проведення чергового раунду тристоронніх переговорів у форматі Україна - ЄС - Росія щодо підготовки до укладення газового контракту.

Зеленський зазначив, що розраховує на подальшу підтримку Єврокомісії в рамках переговорного процесу між Україною, ЄС і РФ з метою укладення контракту на транзит російського природного газу газопроводами України після 2019 року.

"Ми також будемо вдячні за солідарну позицію ЄС в питанні протидії реалізації будівництва газопроводу "Північний потік-2", - підкреслив він.

Також президент наголосив на важливості посилення санкцій проти країни-агресора - Росії.

"Я сподіваюся, що санкційний тиск з боку ЄС буде тривати. Для нас це дуже важливо. Це життєво важливо для України і тих людей, яких ми втрачаємо на Донбасі", - зазначив глава держави.

Зі свого боку віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного союзу привітав Володимира Зеленського зі вступом на посаду і зазначив, що ЄС високо цінує продовження європейської політики України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram