ГоловнаПолітика

Клієнти Джуліані написали заяву на Коломойського

Фруман і Парнас вимагають почати розслідування стосовно можливого скоєння Коломойським "злочину проти життя".

Клієнти Джуліані написали заяву на Коломойського
Фото: стоп-кадр из видео

Громадяни США Ігор Фруман і Лев Парнас, які є клієнтами особистого адвоката американського президента Дональда Трампа Рудольфа Джуліані, написали заяву в правоохоронні органи України на Ігоря Коломойського.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

В інтерв'ю програмі "Схеми" Коломойський розповів про "двох аферистів" з США, які приїжджали до нього в Ізраїль і розповідали, як треба спілкуватися з Володимиром Зеленським.

Ігор Фруман і Лев Парнас вимагають почати досудове розслідування щодо можливого вчинення Коломойським "злочину проти життя". У заяві, яку надала виданню адвокат Аліна Самарец, що представляє їх інтереси в Україні, йдеться:

"...У зв'язку з погрозами Ігоря Коломойського ми змушені заради своєї безпеки виїхати з України в своє місце проживання в США, не закінчивши своїх особистих справ в Україні. Таким чином, Ігор Коломойський скоїв злочин проти життя, а саме: готування до вбивства", - йдеться в документі від імені Парнаса і Фрумана.

Відповідні заяви, за словами Самарец, відправлені на ім'я генерального прокурора України Юрія Луценка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і голови Державного бюро розслідувань Романа Труби. Надходження цих заяв у відомствах підтвердили.

Нагадаємо, адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані збирався прилетіти в Україну для зустрічі з новообраним президентом Володимиром Зеленським. Але після того, як про візит стало відомо, американські політики-демократи накинулися на Джуліані з лютою критикою, і він прийняв рішення скасувати візит.

Джуліані пояснив, що не поїхав, тому що в Києві зіткнувся б з "групою людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках - ворогами Сполучених Штатів, а в одному випадку - засудженою людиною, який був викритий в тому, що допомагав демократам в розслідуванні 2016 року".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram