ГоловнаПолітика

Росія оскаржила два рішення гаазького суду за українськими позовами

Ще стосовно шести рішень "йде робота".

Росія оскаржила два рішення гаазького суду за українськими позовами
Фото: EPA/UPG

Росія оскаржила два рішення міжнародного суду в Гаазі за позовами українських компаній за Крим і планує оскарження ще шести. Про це повідомив глава Мін'юсту РФ Олександр Коновалов, пише "Інтерфакс-Україна". Скарги були подані в п'ятницю, 17 травня.

"Два з рішень, що відбулися, вже оскаржені, ще стосовно шести йде робота, вони будуть оскаржені", - сказав Коновалов журналістам.

"У майбутніх процесах, які Україна та інші країни вже ініціювали або збираються ініціювати стосовно Росії в міжнародних інстанціях, які РФ як і раніше вважає некомпетентними в цій частині, РФ буде брати участь", - додав міністр.

Процес України проти Росії в Гаазькому суді покажуть онлайн

Нагадаємо, в лютому 2019 року постійна палата третейського суду в Гаазі визнала РФ такою, що порушила свої зобов'язання за двосторонньою угодою з Україною про заохочення та взаємний захист інвестицій стосовно активів ПриватБанку в Криму. У зв'язку з цим фінустанова має право на відшкодування, стверджував ПриватБанк з посиланням на оприлюднене постійною палатою Третейського суду часткове арбітражне рішення за позовом банку проти РФ. Суму можливого відшкодування банк оцінив більш ніж в $1 млрд.

1 березня прес-служба Мін'юсту Росії заявила, що Москва не визнає рішення Третейського суду в Гаазі про визнання провини РФ у втраті НАК "Нафтогаз України" своїх активів у Криму.

У Гаазькому арбітражі розглядається ціла низка подібних справ до РФ. Їх учасниками, зокрема, є "Нафтогаз України", "Укрнафта", бізнесмен Ігор Коломойський, "Дніпроазот".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram