ГоловнаПолітика

Єгипетські військові звільнили п'ятьох українських моряків, затриманих на танкері Sea Shark

Очікується, що затриманих моряків будуть випускати групами по 10 осіб.

Єгипетські військові звільнили п'ятьох українських моряків, затриманих на танкері Sea Shark
Танкер Sea Shark
Фото: ukrinform.ua

Єгипетські військові звільнили перших 10 членів екіпажу танкера Sea Shark, заарештованого в грудні минулого року за незаконний захід у територіальні води країни. Про це повідомило російське агентство ТАСС з посиланням на одного з членів екіпажу.

Уточнюють, що на судні перебували загалом 31 особа з шести країн, у тому числі 17 громадян України, двоє росіян і один азербайджанець, а також громадяни Філіппін, Шрі-Ланки та Індії. У неділю стало відомо, що моряків відпускатимуть групами по 10 осіб.

При цьому влада Єгипту залишає у себе навантажений сирою нафтою танкер до сплати штрафу в розмірі $56 млн за незаконний захід у територіальні води.

Перші 10 звільнених перебувають на військовій базі, де чекають, коли консули отримають дозвіл від військових на те, щоб вивезти їх з території військової частини. Повідомляють, що в першій групі - п'ятеро громадян України, один росіянин і по двоє громадян Індії і Філіппін.

З іншим екіпажем на борту перебувають військові, вони "вивчають вантажну систему для майбутнього вивантаження". З харчуванням проблем немає, проте моряків тримають в одному приміщенні без умов для сну, їм також забороняють користуватися телефонами.

Нагадаємо, 18 травня капітан вантажного танкера Sea Shark Віталій Нестеренко повідомив, що єгипетські військові утримують судно, на борту якого перебувають 17 українських моряків. За даними капітана танкера, ситуація на борту критична, а життя екіпажу - під загрозою. Нестеренко також повідомив, що адмірал єгипетського флоту заявив про обмеження пересування екіпажу судна, у моряків вилучили мобільні телефони і заборонили здійснювати будь-які дзвінки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram