ГоловнаПолітика

Зеленський задекларував майже 10 млн гривень доходів у 2018 році

У декларації з'явилася вілла, яку Зеленський не вказав минулого разу.

Зеленський задекларував майже 10 млн гривень доходів у 2018 році
Фото: Макс Левин

Президент Володимир Зеленський 20 травня опублікував декларацію про доходи за 2018 рік, вони становили 9,71 млн. Його дружина заробила ще 4,91 млн гривень.

Декларацію оприлюднено в публічному реєстрі Національного агентства з протидії корупції.

Подружжя задекларували готівкою і на депозитах понад 630 тисяч доларів, понад 100 тисяч євро і більш ніж 1,25 млн гривень.

Як фінансові зобов'язання Зеленський вказав кредит на 200 тис. гривень в ОТП Банку, кредит на 400 тис. гривень у ПриватБанку і позику на 1,8 млн фунтів у Film Heritage inc.

У власності Зеленського залишається житловий будинок площею 353,5 кв. м і земельна ділянка площею 1200 кв. м в Іванковичах під Києвом, а також київська квартира площею 131,9 кв. м.

Також він вказаний співвласником ще двох великих квартир у Києві разом з братами Шефір.

У дружини Зеленського є квартира площею 129,8 кв. м у Лівадії в окупованому Криму і квартира площею 284 кв. м у Києві. Крім того, подружжя Зеленських орендують квартиру площею 91,9 кв. м у Великобританії.

Ще одна квартира в Києві, задекларована Зеленським, зареєстрована на кіпрську компанію Aldorante Limited, а в Італії на San Tommaso S.R.L зареєстрований житловий будинок. У попередній декларації цієї вілли не було.

У Грузії в подружжя Зеленських є п'ять готельних номерів. Вони задекларовані як об'єкти незавершеного будівництва та їх теж не було в попередній декларації.

У Зеленського є автомобіль Range Rover 2016 року випуску, у його дружини - Mercedes Benz S500 4 MATIC 2014 року випуску.

Шоумену належать ТОВ "Кіноквартал" (100%) і ТОВ "Студія Квартал-95" (99,99%). Також він вказаний співвласником у ТОВ "Продюсерський центр Ліга Сміху", ТОВ "Анімаційна студія 95", ТОВ "Квартал ТВ", ТОВ "Студія Квартал 95", ТОВ "Фіш-хаус", ТОВ "Інвест Аніма", ТОВ "Гауді Студіо", ТОВ "Квартал-Концерт".

Із Зеленським пов'язані кіпрські компанії Aldorante Limited, Vilhar Holdings Limited, Белізький Film Heritage inc, італійська San Tommaso S.R.L. Порівняно з декларацією за 2017 рік зникла компанія Megiritano Ventures Ltd, зареєстрована на Британських Віргінських островах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram