ГоловнаПолітика

Консультації Зеленського з лідерами фракцій про розпуск Ради відбудуться 21 травня

Зустріч відбудеться на Банковій о 10:00.

Консультації Зеленського з лідерами фракцій про розпуск Ради відбудуться 21 травня
Фото: Влад Мусиенко

Консультації президента Володимира Зеленського з головою Верховної Ради та лідерами фракцій про розпуск парламенту відбудуться 21 травня.

Про це повідомив лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко в фейсбуці.

Він опублікував запрошення від Зеленського на зустріч, яка призначена на 10:00 на Банковій вулиці.

Згідно зі статтею 90 Конституції України, рішення про дострокове припинення повноважень Верховної Ради приймається президентом України після консультацій зі спікером, його заступниками та головами депутатських фракцій.

Нагадаємо, Володимир Зеленський під час інавгураційного виступу повідомив про намір підписати указ про проведення дострокових виборів.

16 травня фракція "Народний фронт" спробував запобігти розпуск Ради, оголосивши про свій вихід з коаліції. Спікер Андрій Парубій оголосив, що з цього дня починається 30-денний відлік часу, впродовж якого можуть проходити консультації про створення нової більшості. До моменту його завершення в Зеленського точно не буде ніяких законних повноважень для розпуску Верховної Ради.

Однак навіть колишні партнери НФ по коаліції з БПП визнають, що дії "фронтовиків" не мають великого значення, і якщо Зеленський захоче, то зможе розпустити парламент, адже коаліції де-факто не існувало з 2016 року. Детальніше про це читайте в статті "«Вигадав особисто Яценюк»: «НФ» страхує Верховну Раду від розпуску".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram