ГоловнаПолітика

Невідомі заблокували роботу ВККС і оточили будівлю (оновлено)

Невідомі назвалися "громадськими активістами", але так і не сказали, з якої вони організації.

Близько 20 невідомих осіб оточили будівлю Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) і заблокували її роботу. Про це повідомляють на Facebook ВККС.

Відзначають, що це сталося з самого ранку. "Близько 20 невідомих спортивної зовнішності оточили по периметру і заблокували вхід у будівлю Вищої кваліфікаційної комісії суддів України низці співробітників і членів комісії", - йдеться в повідомленні.

Фото: ВККС

Таким чином, сьогодні робота ВККСУ в пленарному складі заблокована, а проведення кваліфікаційного оцінювання зірвано.

Невідомі хлопці назвалися "громадськими активістами", однак вони відмовилися сказати назву громадської організації або пред'явити документи, що підтверджують їхні слова.

ВККС зазначила, що о 08:40 повідомлено про інцидент Національну поліцію.

Фото: ВККС

Комісія суддів також написала, що такі дії підривають діяльність судової влади і фактичну реалізацію змін у ній, яких вдалося останнім часом досягти Україні разом з міжнародними партнерами.

Оновлення. На 17:00 молоді люди спортивної зовнішності покинули підходи до будівлі ВККС, жодних сутичок чи бійок не було, повідомили LB.ua в Комісії. Завтра комісія продовжить роботу в звичайному режимі.

Нагадаємо, завдяки новим процедурам, введеним у рамках судової реформи, на прозорому конкурсі створено новий Верховний Суд, Вищий антикорупційний суд, оцінки на відповідність займаній посаді пройшли 2,5 тисячі суддів, 10% з яких не підтвердили здатність надалі здійснювати правосуддя і повинні бути звільнені. На етапі створення знаходиться Вищий суд з інтелектуальної власності, конкурс до якого також проводить ВККСУ.

15 травня Окружний адміністративний суд Києва позбавив повноважень голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Козьякова і члена ВККС Станіслава Щотку.

Адмінсуд вважає, що в Козьякова і Щотки закінчився термін повноважень, оскільки вони були призначені на посади в 2014 році. Водночас на момент їх призначення чинне законодавство встановлювало термін повноважень членів ВККС шість років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram