ГоловнаПолітика

Генсек ООН написав листа Зеленському

Гутерреш запевнив у підтримці ООН України.

Генсек ООН написав листа Зеленському
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш написав листа новообраному Президенту України Володимиру Зеленському, де висловив підтримку мирного врегулювання на сході України та запевнив у підтримці ООН України.

Про це йдеться в копії листа від 13 травня, яка є в розпорядженні українських журналістів, акредитованих при ООН, передає Укрінформ.

Генсек ООН висловив переконання, що за президентства Зеленського Україна й надалі матиме "чудові стосунки" з ООН. За його словами, Координатор системи ООН в Україні, як і вся місцева команда організації, готові надавати всебічну підтримку у втіленні Україною Цілей сталого розвитку ООН до 2030-го року, а також сприяти проведенню реформ.

"При цій нагоді хочу висловити повну підтримку ООН найважливіших зусиль Нормандської четвірки, Тристоронньої контактної групи в Мінську й Організації з безпеки та співробітництва в Європі у вирішенні конфлікту на сході України. Закликаю всі сторони оживити дипломатичні зусилля в дусі конструктивного діалогу, з метою втілення Мінських домовленостей", - додав він. 

Гутерреш учергове наголосив, що Організація Об'єднаних Націй є відданою суверенітету, незалежності й територіальній цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів.

Генсек ООН привітав Володимира Зеленського з обранням на пост президента України та запевнив його в підтримці.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram