ГоловнаПолітика

Після інавгурації Зеленський проведе зустрічі з главами іноземних делегацій

Церемонія інавгурації розпочнеться завтра о 10 годині в сесійній залі парламенту.

Після інавгурації Зеленський проведе зустрічі з главами іноземних делегацій
Фото: EPA/UPG

Обраний президент України Володимир Зеленський 20 травня після урочистого засідання Верховної Ради з нагоди складення ним присяги українському народу візьме участь в низці офіційних заходів. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Після інавгурації в парламенті Зеленський візьме участь в церемонії представлення командувачів видами Збройних сил України та церемонії підняття Державного прапора України", - йдеться в повідомленні.

Потім Володимир Зеленський і його дружина Олена Зеленська вітають голів іноземних делегацій. Після чого Зеленський побуває на прийомі для голів іноземних делегацій.

У другій половині дня понеділка в Зеленського заплановані двосторонні зустрічі з головами іноземних делегацій в Адміністрації президента на вул. Банковій.

Нагадаємо, церемонія інавгурації призначена на 10:00 у понеділок, 20 травня, в сесійній залі парламенту.

За даними МЗС України, станом на вечір 18 травня підтвердили наміри прибути на церемонію інавгурації президента України п'ять президентів (Латвії, Литви, Естонії, Грузії та Угорщини), віце-президент Туреччини, прем'єр-міністр Молдови, віце-прем'єри Білорусі, Румунії, Словаччини та Болгарії, міністр оборони Канади, міністр з питань Європи Франції, глава МЗС Польщі і "понад 40 інших високих представників".

США на інавгурації Зеленського представить делегація в складі п'яти високопоставлених чиновників на чолі з міністром енергетики Ріком Перрі. Європейський Союз на церемонії представлятиме віце-президент Європейської комісії Марош Шевчович. Делегацію Азербайджану очолить спікер парламенту, а Чехію представлятиме голова Сенату Парламенту цієї країни.

Раніше повідомлялося, що в зв'язку з інавгурацією в Києві обмежать рух на 19 вулицях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram