ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Зеленського до 2023 року створити умови для подавання заявки на членство в ЄС і НАТО

Президент, що іде з поста, вважає, що Україна здатна виконати цю програму.

Порошенко закликав Зеленського до 2023 року створити умови для подавання заявки на членство в ЄС і НАТО
Фото: пресс-служба президента

Україна здатна до 2023 року відповідати критеріям для подавання заявки на членство в Європейському союзі і НАТО, а Володимир Зеленський, який вступає на посаду президента, повинен забезпечити незмінність євроатлантичного курсу України. Про це заявив чинний президент Петро Порошенко, виступаючи 18 травня в Києві на заходах на честь Дня Європи, інформує його прес-служба.

"Створіть всі умови, щоб до 2023 року Україна відповідала критеріям членства в Європейському союзі, мала можливість подати заявку на повноправне членство в ЄС та підписати План дій щодо членства України в НАТО. Це абсолютно чітка програма, яку Україна здатна виконати", - звернувся Порошенко до Зеленського.

Порошенко порекомендував своєму наступнику "ефективно втілювати в життя Угоду про асоціацію з ЄС", щоб Україна увійшла на внутрішній європейський ринок.

Також президент наголосив на важливості посилення санкційного тиску на Російську Федерацію, "яка повинна звільнити українську землю, забезпечити відновлення українського суверенітету над окупованими територіями і... повернення Криму".

Раніше обраний президент Володимир Зеленський звернувся до кримських татар з нагоди 75-ї річниці депортації. Він висловив переконання, що Україні вдасться звільнити Крим від російської окупації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram