ГоловнаПолітика

Зеленський переконаний, що Україні вдасться звільнити Крим від російської окупації

Обраний президент звернувся до кримських татар з нагоди 75-ї річниці депортації.

Зеленський переконаний, що Україні вдасться звільнити Крим від російської окупації
Фото: EPA/UPG

Обраний президент України Володимир Зеленський висловив упевненість у звільненні Криму від російської окупації. Про це він написав у Facebook з нагоди 75-ї річниці депортації кримськотатарського народу.

"Сьогодні 75-та річниця початку депортації кримських татар. Цей день нагадує нам, що можна знищити людей, але дух цілого народу - ніколи. Кримські татари повернулися на історичну батьківщину. Але зараз вони знову стали жертвами репресій - як і ті, хто залишився відданим Україні в окупованому Криму. Наша підтримка, наші зусилля, наші думки з ними щодня", - написав Зеленський.

Він висловив переконання, що Україні вдасться "звільнити батьківщину кримських татар від окупації".

"І яким би довгим не був шлях до повернення Криму, ми пройдемо його разом з кримчанами. Ми зробимо це разом. Не забувайте, що навіть найтемніша ніч закінчується світанком!", - йдеться в повідомленні Зеленського.

18 травня в Україні та світі вшановують пам'ять жертв депортації кримськотатарського народу, що стала однією з найтрагічніших сторінок історії ХХ століття. За різними оцінками, тільки в перші роки вигнання в результаті голоду, масових захворювань, знущань і каторжних робіт у місцях спецпоселень загинуло більш ніж 46% кримських татар.

Нагадаємо, раніше Україна закликала світ визнати депортацію кримських татар геноцидом.

23 квітня 2019 року Меджліс кримськотатарського народу ухвалив звернення до парламентів і урядів держав-членів ООН "Про визнання геноциду кримськотатарського народу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram