ГоловнаПолітика

Підозрювану у справі Аллерова оцінювачку суд відпустив під заставу в 1,5 млн грн

Прокурори наполягали на арешті підозрюваної із заставою в 7 млн гривень.

Підозрювану у справі Аллерова оцінювачку суд відпустив під заставу в 1,5 млн грн
Експерт-оценщик Алиса Гринчук, которую подозревают в содействии незаконном завладении и растрате средств для квартир нацгвардейц
Фото: Громадське

Солом'янський суд Києва відпустив під заставу в 1,5 мільйона гривень експерта-оцінювача Алісу Гринчук, підозрювану у справі екс-голови Нацгвардії Юрія Аллерова.

Про це повідомляє Громадське.

Прокурори САП відзначали, що оцінка квартир для нацгвардійців в 2016 році була проведена з завищенням цін і незаконно, адже на момент її проведення жінка не мала права оцінювача.

Сама підозрювана зазначила, що прокурори перекрутили її дії і не визнала свою провину.

Прокурори також заявили, що існує ризик втечі Гринчук, приховування від слідства, тиску на свідків, знищення речових доказів. У зв'язку з цим вони попросили суд обрати їй запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 7 млн гривень.

Адвокати підозрюваної зазначали, що підозра і ризики необґрунтовані, і просили відпустити її під особисте зобов'язання або заставу.

Нагадаємо, ще один фігурант справи, директор компанії "Укрбуд Девелопмент" Олег Майборода 17 травня вийшов під заставу в 2 мільйони гривень.

Нагадаємо, 14 травня Національне антикорупційне бюро затримало колишнього командувача Національною гвардією Юрія Аллерова. Його звинуватили в махінаціях з нерухомістю для військових: за даними НАБУ і САП, він обміняв квартири в будинку в центрі Києва на вулиці Коновальця на квартири на околиці на Бориспільській, різниця в ціні становила понад 81 млн гривень.

Солом'янський суд взяв Аллерова під варту з правом внесення застави розміром 4,8 млн гривень. У разі внесення застави він буде зобов'язаний здати закордонний паспорт і виконати низку інших зобов'язань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram