ГоловнаПолітика

Порошенко задовольнив заяви на звільнення Геращенко і Луценко

Укази оприлюднено на сайті глави держави.

Порошенко задовольнив заяви на звільнення Геращенко і Луценко
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко звільнив уповноваженого президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірину Геращенко.

Відповідний указ №253/2019 оприлюднено на сайті президента ввечері 17 травня.

"Звільнити Геращенко Ірину Володимирівну від виконання обов'язків уповноваженого президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях", - йдеться в документі.

У зв'язку з цим, наголошується в указі, визнається такою, що втратила чинність, стаття 1 Указу президента України від 17 червня 2014 №533 "Про уповноваженого президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях".

Ірина Геращенко посіла пост уповноваженого Президента в червні 2014 року.

У травні 2015 року Геращенко стала представником України в гуманітарній підгрупі ТКГ, метою якої було звільнення заручників і доставка гуманітарної допомоги в постраждалі райони Донбасу.

Також глава держави своїм указом №254/2019 звільнив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ірину Луценко від виконання обов'язків представника президента у Верховній Раді.

Нагадаємо, Ірина Луценко представляла Порошенка в Раді з квітня 2017 року після того, як її попередник Артур Герасимов був обраний керівником фракції БПП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram