ГоловнаПолітика

Депутата Ужгородської міськради змусили заплатити до бюджету понад 1 млн гривень, - ГПУ

Очолюване ним підприємство з 2014 по 2017 рік ухилялося від сплати екологічного податку.

Депутата Ужгородської міськради змусили заплатити до бюджету понад 1 млн гривень, - ГПУ
Фото: dp.sfs.gov.ua

За втручання прокуратури Закарпатської області депутат Ужгородської міської ради, директор місцевого комунального суспільства, сплатив до бюджету понад 1 млн гривень екологічного податку.

Про це повідомив у Фейсбуці прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Зазначається, що депутата підозрюють в умисному ухиленні від сплати понад 1 млн гривень екологічного податку (ч. 1 ст. 212 КК України).

"Під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний безпосередньо підписував і організовував подання в органи фіскальної служби податкових декларацій, де проводився розрахунок екологічного податку із застосуванням коефіцієнта втричі меншого від реального. Так, очолюване підозрюваним підприємство в період 2014-2017 року ухилилося від сплати понад 1 млн грн податку", - повідомили в прокуратурі.

16 травня 2019 року підозрюваний сплатив всю суму донарахованого податку, а прокуратура області, відповідно до ч. 4 ст. 212 КК України, скерувала в Ужгородський міськрайонний суд клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, минулого року фіскальна служба вилучила у виробника взуття товару на 40 млн гривень, звинувативши його в ухиленні від сплати податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram