ГоловнаПолітика

Порошенко підписав указ про інавгурацію Зеленського

Указом постановляється затвердити склад організаційного комітету.

Порошенко підписав указ про інавгурацію Зеленського
Фото: пресс-служба президента

Чинний президент Петро Порошенко підписав указ про інавгурацію новообраного голови держави Володимира Зеленського №228 "Про забезпечення проведення заходів, пов'язаних з інавгурацією новообраного Президента України". Про це свідчить сайт Порошенка.

Указом постановляється затвердити склад організаційного комітету, якому за два дні потрібно затвердити план організації та проведення інавгурації.

Згідно з указом, Міністерство закордонних справ відповідатиме за запрошення іноземних делегацій на заходи, пов'язані з інавгурацією, Міністерство внутрішніх справ - за забезпечення громадського порядку, а Кабмін здійснюватиме фінансове та матеріально-технічне забезпечення інавгурації.

Також наголошують, що Держкомітет теле- і радіомовлення має забезпечити широке висвітлення цього заходу в ЗМІ.

Указ набув чинності з моменту його підписання - з 16 травня 2019 року.

Нагадаємо, 16 травня Верховна Рада призначила інавгурацію обраного президента Володимира Зеленського на 20 травня на 10-ту ранку. За це проголосували 315 народних депутатів.

На розгляді ВР було сім проектів постанов, але проголосувати встигли тільки три - про 19 травня, 20 і 26.

Сам Володимир Зеленський хотів інавгурацію 19 травня, однак на цей день випадає на День пам'яті жертв політичних репресій. Частина депутатів наполягала на 28 травня, тому що 27 число - останній термін, коли обраний президент міг би розпустити парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram