ГоловнаПолітика

Порошенко погодив продовження санкцій ЄС проти РФ на півроку, - Єлісєєв

Рішення про продовження санкцій буде розглядатися в червні.

Порошенко погодив продовження санкцій ЄС проти РФ на півроку, - Єлісєєв
Фото: пресс-служба президента

Під час недавнього візиту в Брюссель президенту Петру Порошенку вдалося узгодити з європейськими партнерами продовження санкцій проти Росії ще на шість місяців.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в ефірі телеканалу "Прямий", передає Укрінформ.

"Можу підтвердити, - завдяки візиту президента до Брюсселя вдалося досягти принципової домовленості, що санкції в червні будуть продовжені. Це санкції ЄС стосовно Росії на наступні півроку", - зазначив Єлісєєв, додавши, що саме рішення про продовження санкцій буде розглядатися в червні.

Заступник глави АП підкреслив, що подальше продовження санкцій "ніхто не гарантує", і відповідальність за результат на цьому зовнішньополітичному напрямку будуть нести вже нове керівництво Міністерства закордонних справ, Адміністрація президента Володимира Зеленського і новий глава держави особисто.

"Далі це буде залежати від дипломатії і зовнішньої політики, дипломатичної майстерності та президента, і міністра", - додав Єлісєєв.

Як повідомлялося, 16 травня Костянтин Єлісєєв подав заяву про відставку. В Адміністрації президента він керував зовнішньополітичним напрямком роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram