ГоловнаПолітика

САП відкрила кримінальне провадження стосовно нардепа Лещенка

Прокуратура перевірить інформацію про мільйонні хабарі за лобіювання бізнес-інтересів.

САП відкрила кримінальне провадження стосовно нардепа Лещенка
Фото: Украинские новости

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно народного депутата Сергія Лещенка. Про це повідомила прес-служба САП на своїй сторінці в Фейсбуці.

"З огляду на появу в деяких засобах масової інформації публікацій про народного депутата України Сергія Лещенка, а саме про купівлю елітної квартири в центрі столиці за рахунок нібито одержання неправомірної вигоди, повідомляємо: згідно з опублікованою в ЗМІ інформацією, народний депутат систематично отримував мільйонні хабарі від підприємця за лобіювання бізнес-інтересів останнього, а саме здійснення впливу на посадових осіб органів влади та правоохоронних органів, а також формування необхідних суспільних думок у медіа-просторі", - сказано в повідомленні САП.

Для перевірки цих фактів прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 4 ст. 368 КК України і викликала Лещенка на допит.

Досудове розслідування в зазначеному провадженні доручено Національному антикорупційному бюро України. САП буде здійснювати процесуальне керівництво.

Нагадаємо, скандал навколо квартири Лещенка почався в 2016 році. Депутат Верховної Ради, який до 2014 року працював журналістом, придбав житло площею 192 кв. м у клубному будинку на вулиці Франка в центрі Києва за 7,5 млн гривень. Однак тоді НАБУ не виявило порушень у цій купівлі.

З'ясувалося, що 3,770 млн гривень нардеп отримав як позику від власника "Української правди" Олени Притули; 77 тис. доларів, або 1,988 млн гривень, він зняв з депозитів, оформлених на його матір; 150 тисяч гривень дала дівчина нардепа Анастасія Топольська; ще 1,780 млн гривень становили особисті заощадження Лещенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram