ГоловнаПолітика

Коломойський прилетів в Україну (оновлено)

Уночі в аеропорт Дніпра прибув літак групи "Приват" з бортовим номером UR-PRT.

Коломойський прилетів в Україну (оновлено)
Игорь Коломойский
Фото: Апостроф

В Україну з Ізраїлю прилетів бізнесмен Ігор Коломойський.

Про це повідомляє інтернет-видання theБабель.

За інформацією видання, о 02:30 з Тель-Авіва в аеропорт Дніпра прилетів літак групи "Приват" з бортовим номером UR-PRT.

У коментарі виданню Коломойський підтвердив, що повернувся в Україну. На уточнювальне запитання, чим займеться в першу чергу, відповів, що не знає.

Раніше Коломойський заявляв, що планує повернутися в Україну після інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Оновлення. Головний редактор видання "Цензор.Нет" Юрій Бутусов уточнив, що Коломойський прилетів чартером з Тель-Авіва. Разом з ним, за інформацією Бутусова, прилетіли двоє людей - бізнесмен Тимур Міндіч і народний депутат фракції "Відродження" Андрій Шипко.

Коломойський не перебуває в розшуку, на його ім'я стоїть тільки індекс інформування про приліт і відліт під час проходження контролю, тому контроль він пройшов без проблем.

Коломойський живе в Ізраїлі з вересня 2018 року. В інтерв'ю LB.ua він пообіцяв повернутися в Україну після офіційного оприлюднення результатів президентських виборів, на яких переміг артист Володимир Зеленський.

Раніше Коломойський говорив, що Україна "потребує мільйонів Зеленських". Він також відзначав, що висунення Зеленського на президентські вибори не є помстою Петру Порошенку за націоналізацію ПриватБанку. Відповідаючи на запитання про те, в якому статусі він готовий працювати із Зеленським, олігарх відповів, що "готовий консультувати новообраного президента".

У квітні українські суди прийняли відразу три судові рішення на користь Коломойського у справі ПриватБанку. 18 квітня Окружний адмінсуд визнав незаконною націоналізацію банку, 19 квітня той самий суд скасував рішення про список інсайдерів ПриватБанку, а 20 квітня Печерський суд скасував особисту поруку Коломойського за кредитами рефінансування. Перед цим Коломойський заявив, що хоче $2 млрд за ПриватБанк.

ПриватБанк перейшов у держвласність 21 грудня 2016 року. Держава отримала 100% у його капіталі і витратила десятки мільярдів гривень на його докапіталізацію.

За оцінкою Нацбанку, весь корпоративний портфель ПриватБанку перед націоналізацією становили інсайдерські кредити, тобто видані структурам, пов'язаним із колишніми акціонерами, основні з яких - це Коломойський і його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram