ГоловнаПолітика

Суд позбавив повноважень голову ВККС Козьякова

Окружний адмінсуд вважає, що в Козьякова та Щотки закінчився чотирирічний термін повноважень.

Суд позбавив повноважень голову ВККС Козьякова
Сергей Козьяков
Фото: Макс Требухов

Окружний адміністративний суд Києва позбавив повноважень голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Козьякова і члена ВККС Станіслава Щотку.

Про це повідомляють на сайті суду.

Відзначають, що Окружний адмінсуд розглянув заяви про забезпечення позову, які надійшли від Сергія Остапця і Олександра Кротюка, і прийняв рішення їх задовольнити.

Суд заборонив Козьякову виконувати повноваження члена ВККС, а також зобов'язав іншого члена комісії, який виконуватиме обов'язки голови, ввести Остапця до складу ВККС.

Остапець 6 травня був призначений членом комісії замість Станіслава Щотки наказом голови Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка.

Окружний адмінсуд вважає, що в Козьякова і Щотки закінчився чотирирічний термін повноважень, оскільки вони були призначені на посади в 2014 році. Водночас на момент їх призначення чинне законодавство встановлювало термін повноважень членів ВККС - шість років.

Нагадаємо, в січні Козьяков розповів в інтерв'ю LB.ua, що не готовий починати нову судову реформу в разі зміни влади. Він також зазначив, що склад нового Антикорсуду можна буде оцінити тільки після винесення перших 100 вироків.

Детальніше читайте в матеріалі

Також читайте березневе інтерв'ю LB.ua зі Станіславом Щоткою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram