ГоловнаПолітика

Мерія Харкова обрала нове місце для волонтерського намету з площі Свободи

Чиновники пропонують розмістити намет на площі Захисників України.

Мерія Харкова обрала нове місце для волонтерського намету з площі Свободи
Фото: Виктор Сивий

Мерія Харкова запропонувала перенести волонтерський намет з площі Свободи на площу Захисників України.

Про це йдеться на сайті міськради Харкова.

Згідно з даними мерії, волонтерський пост розташований на проїжджій частині, в охоронній зоні контактної мережі, а також у ньому зберігаються запаси паливно-мастильних матеріалів.

Окрім того, представники "Харківських теплових мереж" заявили, що об'єкт розташовується над життєво важливими комунікаціями, яким необхідний капітальний ремонт.

"На цій ділянці на площі розташована магістральна камера, яка потребує капітального ремонту, тому що існує серйозна загроза обвалення її конструкції. Там потрібно поміняти два колектори, засувки і відновити конструкцію самої камери. Час у нас обмежений, і вже необхідно приступити до ремонту, але поки що в нас немає доступу до об'єкта", - сказав головний інженер КП "Харківські теплові мережі" Олексій Лука.

У зв'язку з цим погоджувальна комісія прийняла рішення вимагати перенести масовий пікет на площу Захисників України. Зараз міськрада готує позов до Харківського окружного адміністративного суду.

Нагадаємо, 8 травня на сайті Харківської міськради з'явилася петиція з проханням прибрати намет. Наступного дня вона набрала необхідну кількість голосів.

Намет "Усе для перемоги" встановили на пл. Свободи проукраїнські активісти в середині вересня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram