ГоловнаПолітика

Українська поліція почала міняти автомати Калашникова на німецькі MP5

Армійську зброю покладуть на склад.

Українська поліція почала міняти автомати Калашникова на німецькі MP5

Національна поліція України, яка раніше була озброєна бойовими автоматами Калашникова, з 14 травня почала замінювати їх пістолетами-кулеметами MP5.

Про це йдеться на сайті поліції.

За словами голови Національної поліції Сергія Князєва АК - це армійська зброя, призначена для знищення супротивника. Перед поліцейськими такі завдання не стоять.

"На відміну від підрозділів Збройних сил, перед якими стоїть завдання оборони держави, тобто збройний опір супротивнику, в поліцейського трохи інше завдання. Поліцейський, застосовуючи зброю як крайній засіб превенції, тобто зупинки правопорушника, зобов'язаний берегти і його життя в тому числі", - заявив Князєв.

Першими пістолети-кулемети МР-5 отримають підрозділи, які несуть службу в аеропортах, вокзалах і інших місцях масового скупчення людей.

MP5 має меншу пробивну і рикошетну здатність порівняно з АК. Сила ураження кулі зберігається на відстані близько 300-400 метрів порівняно з 1,5 км у АК.

Маса MP5 - близько 3 кг, він компактніший порівняно з Калашниковим.

Пістолет-кулемет MP5 є різновидом автоматичної зброї, що використовує для стрільби пістолетний патрон 9х19 мм Парабелум, 10×25 мм або 10×22 мм Сміт і Вессон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram