ГоловнаПолітика

НАБУ висунуло підозру колишньому командувачу Нацгвардії Аллерову

Найближчим часом суд обере підозрюваному запобіжний захід.

НАБУ висунуло підозру колишньому командувачу Нацгвардії Аллерову
Юрий Аллеров
Фото: Владислав Мусиенко

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру колишньому командувачу Національною гвардією Юрію Аллерову в причетності до розтрати 81 млн гривень під час будівництва житла для військових.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на НАБУ.

Про підозру Аллерову повідомили після затримання 14 травня. Йому інкримінують злочин за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу.

Найближчим часом до суду буде подано клопотання про обрання йому запобіжного заходу, дати і години суду поки що невідомо.

Повідомляють, що Аллеров відмовився від дачі показів у Національному антикорупційному бюро, допит не відбувся.

Нагадаємо, напередодні НАБУ провело обшуки в офісах Нацгвардії і корпорації "Укрбуд". За підсумками обшуків були затримані Юрій Аллеров, а також генеральний директор "Укрбуд девелопмент" Олег Майборода і підприємець - експерт з оцінки нерухомості, яка фігурувала в розслідуваннях корупції Нацгвардії, Аліса Гринчук.

Аллерову закидають розтрату 81,635 млн гривень під час нерівноцінного обміну нерухомого майна в ЖК "Аристократ" (центр Києва, вулиця Коновальця) і ЖК "Оберіг" (околиця Києва, Бориспільська вулиця). Кримінальне провадження було відкрито за матеріалами журналістського розслідування проекту Bihus.info.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram